Jihad van Liefde

Jihad van Liefde

Mohammed Azaay & het Amsterdams Andalusisch Orkest

Terug naar UITagenda

“Omdat jouw verhaal de mijne is.” – Mohamed El Bachiri

Jihad van Liefde is een muzikaal verhaal, gebaseerd op het gelijknamige boek van David Van Reybrouck over het aangrijpende verhaal van Mohamed El Bachiri. Deze chauffeur uit het Belgische Molenbeek verloor zijn grote liefde en moeder van zijn drie kinderen bij de terreuraanslag in de Brusselse metro op 22 maart 2016.

Als Marokkaan en moslim was Mohamed in de ogen van sommigen een potentiële dader. Maar hij liet zich niet meeslepen door de orkaan van meningen en mediageweld die direct na de tragedie volgde. Integendeel. Het indrukwekkende boek en zijn inspirerende en hoopvolle oproep tot medemenselijkheid op televisie gaven uitdrukking aan zijn liefde, verdriet en veerkracht. Een bijzonder verhaal over liefde, pijn en verzoening.