Gravity & Other Myths

Gravity & Other Myths

Out of Chaos (vanaf 4 jaar)

Terug naar UITagenda

“De meest gedurfde en geslaagde poging tot een nieuw soort van circus die ik ooit heb gezien.” - Joost Ramaer (freelance journalist)

Language No Problem
Na de eerste kennismaking tijdens Cultura Nova komen de Australische acrobaten van Gravity & Other Myths terug met een voorstelling, waarin zij de grenzen van zichzelf en van circus maximaal oprekken. “Circusatleten van buigzaam staal”, schreef het Dagblad van het Noorden over Out of Chaos. Theaterkrant noemt het “een volstrekt vernieuwende, innovatieve en ontregelende voorstelling.”

In Out of Chaos… laten de drie vrouwelijke en vijf mannelijke acrobaten zich van hun stoere èn kwetsbare kant zien, in een strak vormgegeven show. Met veel humor tonen ze hun virtuoze techniek, maar ook de andere kant; de moeite en het zweet dat het kost. Het resultaat is een originele en ongekunstelde voorstelling, met een bijzondere rol voor de muziek én de muzikant.

Een zinnenstrelende theatrale trip voor jong en oud
“Als je halsbrekende toeren, die er natuurlijk ook volop zijn, ervan aftrekt is Out of Chaos… een ontroerend zelfportret van een vriendenclub, een sprookjesachtige tocht door duistere oorden, een uitgekiende choreografie en een fascinerende luistertrip ineen (…) Snelheid wordt afgewisseld met momenten van rust, acrobatische hoogstandjes worden gerelativeerd met humoristisch commentaar. (…) een zinnenstrelende theatrale trip.” - Theaterkrant

Credits
Performers: Martin Schreiber, Simon McClure, Emily Gare, Lewis Rankin, Andre Augustus, Lisa Goldsworthy, Dylan Phillips, Amanda Lee, Ekrem Phoenix (componist en muzikant).
Regie: Darcy Grant.