NDT2

NDT2

Climb the sky

Terug naar UITagenda

Tegen het licht van deze wereldpremières markeren de NDT 2-dansers de eerste samenwerking van Crystal Pite met het gezelschap voor haar werk Ten Duets on a Theme of Rescue (2013).

Crystal Pite creëerde Ten Duets on a Theme of Rescue (2008) oorspronkelijk voor Cedar Lake Contemporary Ballet. NDT 2 bracht het in 2013 naar het podium. “Ik hou van het woord 'redding'. Het vertelt een heel verhaal in één enkel woord”, licht de internationaal gerenommeerde choreograaf toe. Pite is sinds 2008 associate choreograaf bij Nederlands Dans Theater. Haar meest recente werk voor het gezelschap ging in mei 2022 in première.

Debuut
De Franse choreograaf Noé Soulier bevraagt in zijn wereldpremière de manier waarop we gebaren waarnemen en interpreteren. Tegelijk verkent hij dans door middel van verschillende technieken. Hij studeerde aan de CNSMD van Parijs, aan de National Ballet School van Canada en aan P.A.R.T.S. in Brussel. Met dit nieuwe werk maakt Soulier zijn debuut bij NDT.

Olivier Award
De veelgeprezen kunstenaar Botis Seva is een prijswinnende danser, choreograaf en regisseur die werkt binnen het domein van hiphop, fysiek theater en hedendaagse dans. Hij gebruikt autobiografische ervaringen om een verhaal te vertellen en wordt beïnvloed door verschillende disciplines zoals film, beeldende kunst en andere dansvormen. Seva werkte samen met Wayne McGregor en Robin Friends. Ook werkte hij mee aan BLKDOG als onderdeel van Reckonings ter viering van het 20-jarige bestaan van Sadler’s Wells. Met deze productie won hij in 2019 de Olivier Award voor Best New Dance Production. Dit nieuwe werk is zijn eerste samenwerking met NDT.

schrit_tmacher just dance!
Deze voorstelling vindt plaats in het kader van schrit_tmacher Festival. Wilt u meer informatie over dit grensoverschrijdende hedendaagse dansfestival? Neem dan een kijkje op schrittmacherfestival.nl