Blaudzun

Blaudzun

NY-RIO-BERLIN

Terug naar UITagenda

Blaudzun’s nieuwste en zesde langspeler LONELY CITY EXIT WOUNDS is misschien wel zijn meest urgente en troostvolle plaat ooit.

Het album LONELY CITY EXIT WOUNDS claimde direct na zijn release begin 2022 de #1 in de Nederlandse album top-100. En de nummers Real Hero en Wide Open werden gekozen als TopSong bij NPO Radio2.

Blaudzun schreef LONELY CITY EXIT WOUNDS in een tijd waarin alles ineens tot stilstand kwam en de vaart de volkeren werd verstomd door een oorverdovende stilte. Vanuit deze stilte ontvouwt zich nu een nieuwe tijd, vereeuwigd in twaalf filmische en emotionele popsongs. Een album met ‘de eenzame stad als vertrekpunt, als plaats delict, als toevluchtsoord, als doolhof en als een hongerig personage dat zich voedt met de hartenkreten van verliezers en de souvenirs van helden’, zoals Blaudzun zelf omschrijft.

Intieme show
De theatertour NY-RIO-BERLIN is een intiem vervolg op het album. In onze LIMBURGzaal combineert de zanger en liedjesschrijver met zijn vaste muzikanten de songs van LONELY CITY EXIT WOUNDS met het mooiste uit zijn eerdere werk én nieuwe muziek in bijzondere en sfeervolle uitvoeringen.

In de pers
"Blaudzun keert terug met beste werk tot nu toe." - Parool

"LONELY CITY EXIT WOUNDS is een van Blaudzuns beste, een album dat kan helpen, als een vriend in nare tijden." ★★★★ - Volkskrant

"Blaudzun biedt houvast in angstige tijden." ★★★★ - Trouw

"LONELY CITY EXIT WOUNDS is een plaat die zich met open armen laat ontvangen." - OOR