Triangle of Sadness

Triangle of Sadness

Terug naar UITagenda

De modellen Carl en Yaya worden uitgenodigd voor een luxe cruise met aan boord een bont gezelschap aan rijke passagiers, waaronder een Russische oligarch, Britse wapenhandelaars en een eigenzinnige, alcoholische, Marx-citerende kapitein. In eerste instantie oogt alles als de perfecte bootreis, maar er is een hevige storm op komst. De cruise eindigt catastrofaal en het koppel strandt met een groep miljardairs en een schoonmaakster op een onbewoond eiland. In een strijd om te overleven wordt de hiërarchie volledig op zijn kop gezet.

Triangle of Sadness is een zwarte komedie die haar pijlen richt op de rijken. En hoe door een speling van het lot het machtsevenwicht alsnog kan keren. De titel van de film verwijst dan ook naar de rimpel tussen de wenkbrauwen, het ‘driehoekje van verdriet’, wat de rijke mens graag laat weghalen. Een cynische metafoor voor onze maatschappij die geobsedeerd is door schoonheid en uiterlijke schijn.

De Zweedse regisseur Ruben Östlund, die in 2017 al eens de Gouden Palm won van het filmfestival van Cannes met het satirische The Square, mocht ook afgelopen jaar de Gouden Palm voor Triangle of Sadness mee naar huis nemen. Iets wat maar zelfden voorkomt in de geschiedenis van Cannes.