Crystal Pite / Kidd Pivot

Crystal Pite / Kidd Pivot

Revisor

Terug naar UITagenda

Crystal Pite is een van de associate choreographers bij Nederlands Dans Theater. In 2012 oogstte zij tijdens schrit_tmacher al veel lof met Dark Matters. Ter gelegenheid van het 25e jubileum van het dansfestival komt zij met haar Canadese gezelschap Kidd Pivot opnieuw Heerlen met de voorstelling Revisor. Saillant detail: buiten Heerlen is Revisor in ons land alleen nog in Amsterdam te zien.

Pite maakte Revisor met nog zo’n topkunstenaar, Jonathan Jonge. In een hybride productie op het snijvlak van – ijzersterke – dans, theater/komedie en beeldende kunst en met bijdragen van bekende Canadese acteurs zien we een groep bureaucraten aan het werk. Dan arriveert de revisor. De groep ziet haar voor een hogere ambtenaar aan. Een voor een halen de bureaucraten alles uit de kast om een wit voetje bij de hoge ambtenaar te halen...

Kritisch danstheater

Pite & Jonge Revisor baseerden hun Revisor op Nikolai Gogols gelijknamige satirische komedie uit 1836. Gogol verpakte zijn kritiek indertijd in een komedie, Pite & Jonge vatten hun scherpzinnige kritiek op de samenleving, waarin corruptie, hebzucht en misleiding hoogtij vieren, in de vorm van vernieuwend danstheater. Eerder maakten de twee samen Betroffenheit; deze productie werd bekroond met de Olivier Award for Best New Dance Production.

Uit de pers

‘Cool, clever and provoking, Revisor asks some tough questions.’ – Nowtoronto.com
‘Astonishing.’ - DanseDanse

Workshop

We bieden ook een dansworkshop voor gevorderden aan, gekoppeld aan deze voorstelling. Uitgevoerd door een medewerker van Crystal Pite / Kidd Pivot! Een combi-ticket workshop & voorstelling (1e rang) kost € 35,00.