Broker

Broker

Terug naar UITagenda

Sang-hyeon en Dong-soo verdienen goed geld aan het stelen van te vondeling gelegde baby’s, om ze vervolgens aan te bieden op de adoptiemarkt. Wanneer moeder So-young terugkomt op de beslissing om haar baby af te staan, ontdekt ze de twee mannen en hun illegale praktijk. Overspoeld door gevoelens van zowel moederliefde als wanhoop, besluit ze mee te helpen bij de zoektocht naar geschikte ouders voor haar kind.

Met Broker stapt regisseur Hirokazu Koreeda moeiteloos over van zijn thuisland Japan naar Zuid-Korea. Hij gaat opnieuw aan de slag met thema’s die hem na aan het hart liggen: kinderen die in de steek worden gelaten; adoptie en gebroken gezinnen vormden ook al de kern van onbetwiste meesterwerken als Nobody Knows en Shoplifters.

Broker ging vorig jaar in première tijdens het Filmfestival van Cannes, waar de film bekroond werd met verschillende prijzen. Koreeda is een regisseur met een barmhartig hart, zo blijkt wel uit zijn films. Een absolute aanrader.