The Banshees of Inisherin

The Banshees of Inisherin

Terug naar UITagenda

We volgen twee goede vrienden Padraic en Colm die in een moeilijke situatie belanden wanneer Colm plotseling besluit hun vriendschap te verbreken. Op het eiland voor de westkust van Ierland, waar de twee wonen, probeert een verwarde Padraic de vriendschap nieuw leven in te blazen met hulp van zijn zus Siobhan. Zij heeft haar eigen problemen met Dominic, de zoon van de lokale politieman.

De gebeurtenissen escaleren volledig als Colm een drastisch ultimatum stelt om zijn voornemen tot het beëindigen van de vriendschap duidelijk te maken. Wat volgt zijn droogkomische ontwikkelingen, vlijmscherpe dialogen en vele pints met Guinness - waarmee het moeilijk proosten is als je beste vriend opeens aan een tafeltje verderop gaat zitten.

Oscarwinnaar Martin McDonagh van het veelgeprezen Three Billboards Outside Ebbing, Missouri herenigt tot ieders genoegen acteur Brendan Gleeson met Colin Farrell, de hoofdrolspelers uit zijn langspeeldebuut In Bruges. Tegen het prachtige landschap ontvouwt zich in The Banshees of Inisherin een tragikomische karakterstudie over de breuk tussen twee oude vrienden.