Marc Almond

Marc Almond

Chaos and the Hits

Terug naar UITagenda

Tainted Love live in PLT

Voormalig Soft Cell-zanger Marc Almond komt naar Heerlen met zijn Chaos and the Hits Tour. Naast nieuw werk van zijn 24e studioalbum Chaos and a Dancing Star klinken in deze tour vanzelfsprekend ook Almonds grootste wereldhits, waaronder Tainted Love.

Marc Almond verwierf in de jaren 80 grote faam als succesvol singlesartiest. De in Southport geboren singer-songwriter zong bij uiteenlopende bands voordat hij zijn solocarrière begon. Zijn grote droom was om in de voetsporen te treden van zijn grote voorbeelden David Bowie en Scott Walker. Daarin slaagde hij met glans toen hij in 1981 het nummer Tainted Love uitbracht.

30 miljoen verkochte platen
Tainted Love was direct goed voor een topnotering in de UK Chart en werd de best verkopende single van het jaar. Singles werden zijn specialiteit en een totale verkoop van 30 miljoen verkochte platen en albums zegt genoeg over zijn muzikale kwaliteiten.