Living

Living

Terug naar UITagenda

Londen, 1953. Elke dag verliest meneer Williams zichzelf in de torenhoge stapels papierwerk die komen kijken bij de wederopbouw van het naoorlogs Verenigd Koninkrijk. Tot hij te horen krijgt dat hij ziek is en niet meer lang zal leven. Met de dood in zicht zoekt de verbitterde ambtenaar naar een manier om aan het einde van zijn kleurloze leven iets moois na te laten.

Voor deze Britse remake van Akira Kurosawa’s klassieker Ikiru kon regisseur Oliver Hermanus rekenen op een verfijnd scenario van nobelprijswinnaar Kazuo Ishiguro en een charismatische vertolking van rasacteur Bill Nighy. De film ging vorig jaar in première op het filmfestival van Sundance en Venetië en oogstte er niets dan lovende kritieken.

Living wordt nu al gezien als een grote kanshebber voor een aantal Oscars.