De Boekenborrel

De Boekenborrel

met o.a. Gio Lippens, Maud Wedick en Dick Gebuys

Terug naar UITagenda

Gio Lippens met zijn nieuwe roman te gast in de Boekenborrel

De Boekenweek is voorbij, tijd voor een nieuwe aflevering van praatprogramma de Boekenborrel in boekhandel Van der Velden van Dam in Heerlen. Hoofdgast in deze aflevering is de uit Hoensbroek afkomstige wielerverslaggever van de NOS Gio Lippens van wie zeer recent de nieuwe roman Nooit meer aan denken verscheen. Hoewel de roman niet over wielrennen handelt, spelen de racefiets en de heuvels van Zuid-Limburg en het aangrenzende buitenland een belangrijke rol in dit verhaal dat door wielrenster Marianne Vos wordt omschreven als ‘een aangrijpend en tragisch familieverhaal’. Wiel Beijer gaat met Gio Lippens in gesprek over zijn nieuwe roman, maar de voorjaarsklassiekers blijven niet onbesproken.

Ook te gast is fotograaf Maud Wedick uit Kerkrade. Ter gelegenheid van het afscheid van Bas Schoonderwoerd als directeur van Parkstad Limburg Theaters maakte zij als afscheidscadeau het fotoboekTheater en profile. Een gesprek over werken en fotograferen tussen de coulissen in het theater.

Dick Gebuys bespreekt een klassieker uit de Nederlandse literatuur. Deze keer is de keuze gevallen op Turks Fruit van Jan Wolkers. Dit jaar is het vijftig jaar geleden dat de verfilming van dit boek in de bioscopen draaide. Ook leest Dick Gebuys enkele gedichten voor uit zijn nieuwste dichtbundel Verwondering. Columnist Raymond Clement leest enkele columns voor uit zijn nieuwste bundel met columns in 2022 gepubliceerd in de bijlage VIA van dagblad De Limburger.

De Boekenborrel begint om 16.00 uur en de entree is gratis.