Erik van Muiswinkel

Erik van Muiswinkel

MOOJEN LIGJES IN DE LUGT

Terug naar UITagenda

Let niet op de spelling. Geniet van de schoonheid!

Samen met muzikanten Guus van Marwijk en Paul Remmelts zet Erik van Muiswinkel je onder een anderhalf uur durende taal-douche. Je komt er fris en gelouterd uit. In zijn laatste show liet Erik een splinternieuwe Drs. P horen, die het hele land verraste door zijn venijn en gevoeligheid. Maar, zo vindt Erik van Muiswinkel: de taal is niet alleen van virtuozen als Drs. P, Kees Torn, Jeroen van Merwijk of Johan Hoogeboom… De taal is van iedereen.

De taal is ook van de zesjarige heldin die net leert lezen en schrijven. Van Willem van Hanegem en van Geert Wilders en van Sifan Hassan. De taal reikt van de straat waar ‘ie elke dag opnieuw gemaakt wordt, tot in de diepten van de taaloceaan. De taal is van de generatie Elsschot, Reve en Carmiggelt. Maar, net zo goed van De Jeugd van Tegenwoordig en Katinka Polderman. En de taal is van Erik van Muiswinkel zelf.

De taal is van ons allemaal. Dus presenteert Erik MOOJEN LIGJES IN DE LUGT. Zoals gezegd: let niet op de spelling. Geniet van de schoonheid!