Co-laboration

Co-laboration

Simon Bus, Kelly Vanneste & Tanya Kupra

Terug naar UITagenda

Drie getalenteerde makers uit de Euregio

schrit_tmacher ondersteunt jonge dansmakers in hun ontwikkeling. Het festival nodigt regelmatig getalenteerde dansers en choreografen uit de Euregio uit om samen een nieuwe productie te ontwikkelen. Co-Laboration 2023 verrast het publiek op bijzondere locaties zoals het Maanplein in Heerlen. Dit keer niet zoals afgelopen jaren in drie afzonderlijke panden, maar op 1 locatie gebruik makend van de ruimte. De drie choreografen laten drie totaal verschillende stijlen zien.

Springplank
Het format Co-Laboration is een gezamenlijke productie van VIAZUID, ARTbewegt en schrit_tmacher, met een adviserende rol voor Huis voor de Kunsten Limburg. De choreografie van Simon Bus is bovendien een coproductie met de Nederlandse Dansdagen en IBE in het kader van het meerjarige samenwerkingsproject Wendbare Werkplaats. In de afgelopen jaren hebben we werken gezien van o.a. Mami Izumi, Roshanak Morrowatian, Lin Verleger, Olga Blank, Jop Vermeesch, Hermann Bär, evenals Patrizio Bucci en Luis Ricardo Pedraza Cedrón (SALLY Dansgezelschap Maastricht), Sharon Wesseling en Honey Eavis. Al deze theatermakers gebruikten Co-Lab als springplank naar het grote publiek.

schrit_tmacher just dance!
Deze voorstelling vindt plaats in het kader van schrit_tmacher Festival. Wilt u meer informatie over dit grensoverschrijdende hedendaagse dansfestival? Neem dan een kijkje op schrittmacherfestival.nl