Familiespel

Familiespel

Terug naar UITagenda

Een heerlijke, gelaagde tragikomedie over het samengestelde gezin.

Familiespel is een heerlijke, gelaagde komedie over het samengestelde gezin - geschreven door Marijke Schermer, bekend van Liefde, als dat het is. Het stuk wordt gespeeld door vier topacteurs met bijzondere dubbelrollen; ze spelen naast de volwassen personages ook de kinderen, die in het kielzog van de keuzes van hun ouders met elkaar opgezadeld zijn.

Elisabeth en Nicolaas delen na de scheiding eigenlijk alleen nog de zorg voor hun twee kinderen, en hun vakantiehuis. Met goede voornemens en met trots op hun moderne familie besluiten zij daar met nieuwe partners en stiefkinderen samen de kerstdagen door te brengen. Met het verdriet van de verbroken relatie nog aan de oppervlakte luiden de stellen vol goede moed samen het nieuwe jaar in. Een weekend met oude liefde, didactische dilemma’s, ergernis en verdriet in een vreemde cocktail met familiespellen en feest; laten we het gezellig houden!

De makers
Cast: Jacqueline Blom, Mark Rietman, Annick Boer, Bas Hoeflaak
Eindregie: Corien van der Zwaag i.s.m. Marijke Schermer
Script: Marijke Schermer
Licht: Yuri Schreuders
Kostuums: Daphne de Winkel
Soundscape: Janne Piksen
Producent: More Theater Producties