Sribi Switi

Sribi Switi

Lloyd Marengo (vanaf 4 jaar)

Terug naar UITagenda
Een nachtelijke reis naar het land van de verbeelding.

Sribi Switi (Surinaams voor 'slaap lekker') is een speelse voorstelling, geïnspireerd door Nederlandse en Surinaamse kinderverhalen en -liedjes. Een andere belangrijke inspiratiebron is de kindervoorstelling A Deux Mains van de Franse choreograaf Nabil Ouelhadj (2017). Mijn zijn bijzondere choreografie gaf Ouelhadj een nieuwe draai aan hiphop voor een jonge doelgroep.

In een heerlijke, speelse droomwereld nemen twee hiphop dansers en een beatboxer de kinderen mee op een nachtelijke reis naar het land van de verbeelding. Niets is wat het lijkt, maar alles is mooi en aangenaam. Kleuren, geluid en personages veranderen in hetzelfde ritme als de seizoenen. Ze komen in een fantasierijke wereld tot leven met verschillende dansvormen uit hiphop, zoals popping, robotics, tutting en waving. De dans wordt live aangestuurd door sounds en muziek van een beatboxer.

Over de makers
Bij Lloyds Company komen dansers, upcoming urban makers én de underground battle scene samen. De company slaat een brug tussen de straat en het podium. Oprichter Lloyd Marengo groeide op in het rauwe Rotterdam van de jaren 80 en leerde dans op straat. In de jaren 90 werd zijn hangout in Rotterdam-West het episch centrum van hiphop. Lloyd maakte furore met 010 B-boys die de Rotterdamse hiphop en straatcultuur op de kaart hebben gezet. Hij is een van de oprichters van het Hiphophuis. Hij werkte met Scapino en Conny Janssen Danst en zijn werk was te zien tijdens de Nederlandse Dansdagen en in Koninklijk Theater Carré.

schrit_tmacher just dance!
Deze voorstelling vindt plaats in het kader van schrit_tmacher Festival. Wilt u meer informatie over dit grensoverschrijdende hedendaagse dansfestival? Neem dan een kijkje op schrittmacherfestival.nl