philharmonie zuidnederland

philharmonie zuidnederland

Schumanns kolkende Rheinische

Terug naar UITagenda

Butterworth / A Shropshire Lad
Dvořák / Celloconcert
Schumann / Symfonie nr. 3 ‘Rheinische’

Chef-dirigent Duncan Ward
Solist Steven Isserlis

De Rijn blijft maar door mijn gedachten stromen, die rivier wil ik verklanken’, schreef Robert Schumann aan zijn uitgever in het jaar waarin hij zijn Rheinische Symfonie componeerde. Met kolkende melodieën gaf hij stem aan het landschap van zijn vaderland. Zo klinkt in Antonin Dvoráks meesterlijke muziek de stem van zijn geliefde Tsjechië. De Britse cellist Steven Isserlis (“verrukkelijk subtiel, grootse klankschoonheid, magisch” The Times) soleert in Dvoráks stralende Celloconcert onder de bezielende leiding van chef-dirigent Duncan Ward, die voor de pauze ook nog een muzikale stem van zijn landelijke en idyllische Groot-Brittannië laat klinken.

Inleiding: Toine Sporken