SPOKEN Awards Finalistentour

SPOKEN Awards Finalistentour

Terug naar UITagenda

Spoken word is een literair performance-genre dat eind jaren 60 is ontstaan in de VS. De laatste jaren wint het flink aan populariteit in Nederland. Bij de SPOKEN Awards worden elke twee jaar de meest inspirerende ‘spoken word’-artiesten van het moment in de schijnwerpers gezet. Wie er in Heerlen het podium betreden, wordt t.z.t. bekendgemaakt.

Spoken word gaat over zowel ziel als brein. Het brengt kennis over, heeft amusementswaarde en brengt verdieping en inspiratie. Er is geen spoken word opleiding en de veelal relatief jonge beoefenaars hebben zeer uiteenlopende achtergronden. De ‘scene’ is verenigd in vele organisaties en collectieven door het land.

Woordkunstenaars
De SPOKEN Awards zijn een initiatief van Stichting SPOKEN, die zich inzet als ambassadeur van het genre spoken word. De woordkunstenaars kunnen awards winnen in de categorieën Storytelling, Comedy, Lyrics, Poetry en Gospel en er is een Gouden SPOKEN Award. Eerdere finalisten zijn Onias Landveld (stadsdichter Tilburg), Dean Bowen (stadsdichter Rotterdam) en Jesse Laport (stadsdichter Arnhem).