SIDEWALK - Panorama Heerlen

SIDEWALK - Panorama Heerlen

Terug naar UITagenda

Een dynamische blik op een levendige stad

Ga mee op expeditie door de stad. Op uitnodiging brengen verschillende makers je naar plekken die hen hebben gevormd of geïnspireerd. Naar broeierige buurten ook, waar de uitgelaten, zeer zichtbare acties van de kunstenaars in tegenstelling komen te staan tot het verborgen leven achter gesloten gordijnen. Panorama en portret, sfeer en gemoed, afstand en nabijheid, beeld en dans wisselen elkaar af. Ze brengen het straatleven in beeld. De schoonheid van het Modernisme leeft voort in de stad van nu. Rijmt het optimisme en geloof in de toekomst van toen nog met het leven nu? Mooie witte torens en bonte figuren in wonderlijke wagentjes, samenscholende koeriers en rumoer op volle terrassen, transacties in de passage, kerkklokken en parate politie in gesprek met cafégangers. Hoe zien Heerlenaren hun stad en wat ziet de buitenstaander? Een geanimeerde rondgang door de oude Mijnstad.

schrit_tmacher just dance!
Deze voorstelling vindt plaats in het kader van schrit_tmacher Festival. Wilt u meer informatie over dit grensoverschrijdende hedendaagse dansfestival? Neem dan een kijkje op schrittmacherfestival.nl