Theatercollege Albert Klein Haneveld

Theatercollege Albert Klein Haneveld

Op zoek naar de gemiddelde Nederlander

Terug naar UITagenda

Nou ja! De gemiddelde Nederlander blijkt gewoon in Heerlen te wonen.

De gemiddelde Nederlander is volgens Albert Klein Haneveld de belangrijkste persoon van het land. Veel belangrijker nog dan de koning. Deze man (of vrouw) is volkomen normaal en daardoor een voorbeeld voor ons allemaal. Maar wie is het? Niemand die het weet.

Voor Klein Haneveld is het de heilige graal. Hij is vastbesloten om hem (of haar) te vinden. Makkelijk is dat niet, want van de 17 miljoen inwoners kan het er maar één zijn. Eén persoon die aan al die statistieken voldoet. Het is een speld in een hooiberg. Een absurde zoektocht. Een reis langs een eindeloos hoeveelheid statistieken over Nederlanders. De hoeveelheid data is overweldigend en soms dreigt Klein Haneveld erin te verdrinken. Als een ware detective vindt hij uiteindelijk toch wat hij zoekt. En dan blijkt gemiddelde Nederlander gewoon in Heerlen te wonen.

Over de maker
Albert Klein Haneveld is documentaire- en theatermaker. Eerder maakte hij de documentaire en het theaterprogramma Ruilen; van konijn tot fortuin. Daarin doet hij uit de doeken hoe je van een gratis konijn naar een miljoen kunt ruilen.