Vera

Vera

Terug naar UITagenda

Vera, een actrice van middelbare leeftijd, woont in Rome waar ze zich begeeft in de hogere kringen. Ze heeft moeite met het vinden van acteerwerk want voor iedereen blijft ze “de dochter van Giuliano Gemma”, een filmster die groot werd met spaghettiwesterns. Als eerbetoon aan haar vader draagt ze iedere dag een cowboyhoed op haar blonde haren. Ze is vrijgevig en velen profiteren van haar behoefte aan liefde om gunsten te verkrijgen.

Als haar chauffeur in een buitenwijk een jongetje aanrijdt en hij zijn arm breekt, raakt ze betrokken bij zijn leven en dat van zijn jonge vader. Ze komt in aanraking met een milieu waar armoede en geldtekort het leven bepalen. Ze doet alles om het gezin te helpen maar komt er achter dat ze daar slechts een speeltje is in de handen van anderen.

De film onderzoekt de dualiteit van een cultuur die betoverend lijkt, maar tegelijkertijd ook egoïstisch is. Dat wordt op een gevoelige, sympathieke manier verteld door het regisseurskoppel Tizza Covi en Rainer Frimmel en de actrice Vera Gemme, die daarvoor de prijs ontvingen voor beste regisseur en actrice op het Filmfestival van Venetië.

Vera is een innemend portret van een actrice van middelbare leeftijd die nog steeds haar weg in het leven zoekt.