Ahmet Aslan

Ahmet Aslan

Somewhere on Earth Europe Tour

Terug naar UITagenda

Meesterinstrumentalist Ahmet Aslan staat bekend om zijn virtuoze spel op de door hemzelf gecreëerde Di-Tar.

Op dit unieke instrument - een kruising tussen de bağlama en de klassieke gitaar - en met zijn uitzonderlijke zangkunst brengt hij de volksmuziek uit Anatolië naar Parkstad.

Als ervaren musicus beleefde Ahmet Aslan meerdere hoogtepunten sinds zijn doorbraak. Zijn muziek werd gebruikt in de populaire Turkse maffiaserie Eskiya Dünyaya Hükümdar Olmaz. En in 2003 kwam zijn soloalbum uit met de titel Va u Waxt (Wind en tijd), gevolgd in 2008 door Meleklerin Dansi (Dans van de Engelen). Het is echter vooral de De Di-Tar, die zijn handelsmerk is geworden. Aslan ontwikkelde dit unieke snaarinstrument bij de World Music Academy in Rotterdam. Het bijzondere geluid ervan dit zal in onze INGzaal in combinatie met de muziek van Aslan’s laatste album Budala Aurasi uit 2019 goed uit de verf komen.