Mijs met de zwavelstokjes

Mijs met de zwavelstokjes

Holland Opera (vanaf 6 jaar)

Terug naar UITagenda

Een actuele bewerking van het beroemde verhaal van Hans Christian Andersen.

Iedereen kent het verdrietige verhaal van Het meisje met de zwavelstokjes. Maar niet zoals Holland Opera het brengt. In deze muzikale wintervoorstelling vloeien film, dans, droom en werkelijkheid aan de hand van live muziek in elkaar over. Met Mijs brengt Holland Opera een prachtige voorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar.

Op zoek naar een vriendelijke plek
Het verhaal gaat over Mijs. Zij kan niet naar huis maar moet eerst zwavelstokjes verkopen. Alleen ziet niemand haar staan. Iedereen is druk met zijn eigen leven. Op dit soort momenten mist ze opa het meeste… Wat als je ergens woont waar iedereen ruzie maakt en niemand naar je omkijkt. Ga je dan zoeken naar een andere plek waar misschien wel vriendelijke mensen zijn?

In de pers
“… een verrassend aangename voorstelling met dans, film, humor en vooral veel niet-zielige muziek… Dit meisje danst het leven uit.” - de Volkskrant

“En de kinderen? Die zijn blij: Mijs ging niet echt dood en mag gezellig met opa in de hemel taartjes eten.” - Theaterkrant