Raas en de basketbal

Raas en de basketbal

Heritage Sinfonietta (alle leeftijden)

Terug naar UITagenda

Raas gaat live!

De razendsnelle Raas heeft een nieuwe basketbal gekregen. Hij is er supertrots op! Zijn basketbal is zijn lust en zijn leven. Totdat hij ’m kwijtraakt… Als een speer gaat Raas erachteraan. Zou hij zijn basketbal ooit weer terugkrijgen?

Jibbe Willems en componist Daan Kortekaas maakten het muzikaal luisterverhaal van Raas en zijn basketbal in lockdown in de vorm van een podcast. Heritage Sinfonietta brengt het nu live naar het theater. Met verteller en acteur Abbie Chalgoum brengt een ensemble uit dit Limburgs kamerorkest de originele combinatie van muziek, woord en beeld samen in een humoristische voorstelling voor alle leeftijden.

Heritage Sinfonietta
Heritage Sinfonietta is een jong en dynamisch kamerorkest uit Limburg dat steeds vaker met verrassende en vernieuwende programma’s te zien en horen is in de Limburgse theaters. Het orkest, onder leiding van Martijn Pepels bestaat uit een aantal van de beste professionele musici uit Limburg. Het heeft als doel om live (klassieke) muziek bereikbaar te maken voor oud en jong in de hele provincie.

Abbie Chalgoum
Abbie Chalgoum (1979, Marokko) is docent, acteur en auteur. Zijn onlangs verschenen biografische roman Ik blijf bij je wordt eind 2022 in een theaterversie uitgevoerd in samenwerking met Toneelgroep Maastricht. Abbie heeft verschillende rollen gespeeld in zowel theater (Zwart Water en de Passiespelen Tegelen) als tv-series (Mees Kees, Mijn zoon is Jihadist, Zuipkeet, The Spectacular). Onlangs vertolkte Abbie de rol van Novak in de serie Het verhaal van Nederland.