Cursus Kal plat! - voor beginners

Cursus Kal plat! - voor beginners

Terug naar UITagenda

Leer het Heerlens dialect verstaan én spreken.

Wil je het dialect van Heerlen en omstreken beter kunnen verstaan en een gesprek in het Limburgs dialect kunnen voeren? Wil je leren lezen en schrijven in het Limburgs? En wil je je kennis over het Heerlense dialect en andere varianten van het Limburgs vergroten? Meld je dan aan voor deze cursus, want samen oefenen we al deze vaardigheden.

De cursus is in groepsverband, maar er is ook ruimte en aandacht voor individuele vragen. Na afloop ben je heel wat taalvaardiger in het Heerlens en Limburgs dialect. Ook ontvang je een certificaat.
Als je wilt, kun je de cursus afsluiten met een toets en/of een dictee op ERK-taalvaardigheidsniveau A2. Wil je hier meer informatie over? Kijk dan op de website www.erk.nl.

Ben je benieuwd naar ervaringen van deelnemers die je voor gingen? Luister dan hier naar Route Regio van L1. Verslaggever Ruud Broekhoven sloot aan bij de laatste les van Kal Plat! voorjaar 2022 en deed hier verslag van.

Ook omroep MAX besteedde aandacht aan de cursus. Luister hier het fragment terug.

Praktische informatie
Deze cursus vindt plaats op zes woensdagen vanaf 1 maart 2023: 1, 8, 15, 22 en 29 maart en 5 april.

  • Tijdstip: 19:30 - 21:30 uur
  • Locatie: SCHUNCK Glaspaleis, zaal 2 (m.u.v. 29 maart, zaal 3)
  • Kosten: € 100,-
  • Docent: Esther van Loo
  • Extra: inclusief Heerlens woordenboek

Let op: 'bring your own device' kan af en toe van toepassing zijn.
Als vervolg op deze cursus wordt de cursus 'Kal nog mieë plat!' gegeven.

Voor deze cursus werkt SCHUNCK samen met Stichting Levende Talen (sectie Limburgs) en en dialectvereniging Veldeke Heerlen e.o.