Tg. Winterberg / Feikes Huis

Tg. Winterberg / Feikes Huis

Alles naar de Hemel

Terug naar UITagenda

Theater in zijn puurste vorm.

Met Alles naar de Hemel presenteert Tg. Winterberg een indringend stuk over het maken van een onmogelijke keuze tussen leven en dood. En over de onmenselijke zoektocht die daaraan voorafgaat. Marlyn Coetsier, artistiek leider van Tg. Winterberg: “Puurder theater dan dit kan je niet maken; het gaat over leven en dood, over wie je bent als mens en welke keuzes je maakt. De mooiste en heftigste inspiratiebron in het leven.”

Het verhaal
Een zwangere vrouw staat op Centraal Station. Haar telefoon gaat. Slecht nieuws. Uit de testuitslagen is gebleken dat het kindje dat in haar groeit een onoverkomelijke afwijking heeft. Ze zakt keihard door de roze wolk en belandt samen met haar man in een surrealistische tussenwereld. Daar start hun zoektocht naar een antwoord op een onmogelijk dilemma: in welke wereld is hun kindje beter af, die van de levenden of van de doden?

Een onmogelijke keuze
In een wonderlijke wereld, geschapen door magische poppen, livemuziek, stop-motion animatie en klei, gaan de aanstaande ouders te rade bij zichzelf. Een parade van kafkaëske personages, prognoses en meningen trekt aan hen voorbij. De echoscopist verklaart, de arts voert de druk op, God en de wereld leggen hen het vuur na aan de schenen. Ze gaan in gesprek met hun ongeboren kindje en de Tijd die zich afvraagt ‘of ze het al weten’. Tot de uiteindelijke keuze volgt. Een keuze uit liefde.

Over Tg. Winterberg
Tg. Winterberg is een eigenzinnig theatergezelschap dat onder de artistieke leiding van Marlyn Coetsier energiek, inventief, rauw-poëtisch theater maakt met objecten, installaties, poppen en acteurs. Haar voorstellingen combineren krachtige beelden met een rijk palet aan verfijnde manipulatietechnieken, eigenzinnige pop-ontwerpen met associatief spel, en heldere structuren met een ongebreidelde fantasie.