Expositie David Peskens

Expositie David Peskens

Terug naar UITagenda

DANSFOTO’S DAVID PESKENS IN GALERIE VAN DAM

Ter gelegenheid van dansfestival schrit_tmacher exposeert Zilveren Camera winnaar fotograaf David Peskens in galerie Van Dam in Heerlen met een selectie van de 352 foto’s die hij maakte van de Heerlense choreograaf Joost Vrouenraets dansend in de openbare ruimte in elke Nederlandse gemeente.

In 2020 reisde het tweetal door Nederland, in een periode dat de theaters, musea en concertzalen hun deuren moesten sluiten om corona buiten de deur te houden. Geïnspireerd op de anderhalvemetermaatregel gaf Joost in alle 352 gemeenten van Nederland een onaangekondigde voorstelling. Zijn podium bestond uit niet meer dan twee rode touwen, neergelegd als twee cirkels op de grond. David documenteerde alle performances met zijn camera. Zo ontstond een bijzondere serie van 352 beelden die je op een andere manier naar Nederland laat kijken. Dit project is gebundeld in het fotoboek Ik ben er. Een selectie van twaalf beelden uit de serie won afgelopen jaar de Zilveren Camera in de categorie Kunst, Cultuur en Entertainment.

De expositie in galerie Van Dam, onderdeel van boekhandel Van der Velden van Dam, is te zien van dinsdag 28 februari tot en met 2 april. Zondag 5 maart om 16.00 uur wordt de expositie officieel geopend. Dan gaat Wiel Beijer in gesprek met fotograaf David Peskens over zijn foto’s en met name de bijzondere reis die hij maakte samen met Joost Vrouwenraets. De expositie is zeven dagen per week gratis te bezoeken tijdens de openingsuren van boekhandel Van der Velden van Dam, Promenade 153, Heerlen.