Compagnie Marie Chouinard

Compagnie Marie Chouinard

Radical Vitality

Terug naar UITagenda

“Een getuigenis van een even ongewoon productieve als creatieve kunstenares.” - Tanzschrift.at.

In maart 2020 brak tijdens de jubileumeditie van schrit_tmacher de coronacrisis in volle hevigheid uit. De komst van Marie Chouinard, die in 2020 ook zelf een jubileum vierde, kon daardoor niet doorgaan. Gelukkig heeft deze grootheid uit de Canadese dans een gaatje in haar overvolle agenda gevonden om de 27ste editie van schrit_tmacher te openen. Dat doet zij met haar eigen prachtige jubileumvoorstelling Racical Vitality: een bloemlezing van 23 dansminiaturen.

Veertig jaar doorliep Marie Chouinard alle stadia tussen enfant terrible en coryfee van de Canadese dans. Ook internationaal is zij een begrip, vanwege haar markante danstaal die radicaal fysiek, theatraal, vaak sensueel en ook geestig is. Voor Radical Vitality dook de choreografe in haar rijke oeuvre, en diepte daar een verzameling van 23 solo’s en duetten uit op, in lengte variërend van één tot tien minuten. Liefhebbers zullen veel herkennen, anderen mogen zich verbazen over de uitbundige vormen, de ongeremde theatraliteit, het onparlementaire partnerwerk, de maskers, prothesen en suggestieve sprieten.

schrit_tmacher just dance!
Deze voorstelling vindt plaats in het kader van schrit_tmacher Festival. Wilt u meer informatie over dit grensoverschrijdende hedendaagse dansfestival? Neem dan een kijkje op schrit_tmacher festival