Zondagsrondleiding Glaspaleis - in het dialect

Zondagsrondleiding Glaspaleis - in het dialect

Terug naar UITagenda

Wil je meer weten over de architectuur en de achtergrond van het Glaspaleis? Loop dan mee met onze gratis zondagsrondleiding.

Iedere laatste zondag van de maand kun je deelnemen aan een zondagsrondleiding. In januari, februari en maart neemt een professionele rondleider je mee door de bijzondere geschiedenis van het Glaspaleis. In februari doen we dit in het Heerlens dialect, om de rondleiding over de streek een éxtra lokaal tintje te geven.

Het Glaspaleis, het monumentale gebouw waarin SCHUNCK is gevestigd, vertelt vele verhalen. Over de groei van Heerlen, de rijkdom van de mijnen, het verrijzen van modernistische gebouwen en het leven van het winkelend publiek van warenhuis Schunck. Maar ook de sluiting van de mijnen en de 'ondergang' van Heerlen. De gids vertelt leuke wetenswaardigheden en gaat graag het gesprek met je aan.

Waar en wanneer

  • Tijdstip: 12:00 - 13:00 uur
  • Locatie: hal Glaspaleis

Deelname is gratis. Om mee te doen kun je je melden bij de balie in de centrale hal.

Vol = vol, max. 20 deelnemers.