Heb je mijn zusje gezien?

Heb je mijn zusje gezien?

Hoge Fronten (vanaf 3 jaar)

Terug naar UITagenda

“Wat een feest voor jonge theaterbezoekers om zich zo onder te mogen dompelen in de veelkleurige theatrale wereld van Benders en Van Leeuwen.” - Theaterkrant

Heb je mijn zusje gezien? van Hoge Fronten/Lieke Benders gaat over de zoektocht van een meisje naar haar grote zus. Iedereen die haar pad kruist vraagt ze of die persoon haar zusje heeft gezien.

Heb je mijn zusje gezien?
Ze is groter dan ik en heeft blauwe ogen.

Heb je mijn zusje gezien?
Ze is groter dan ik en
Ze heeft blauwe ogen.
En ze heeft een jas aan met zakken.


Bij elke persoon dat het meisje tegenkomt, voegt ze aan haar vraag meer kenmerken toe waaraan haar zusje te herkennen is. Dat levert spannende ontmoetingen op, maar haar zusje zit er telkens niet bij. Totdat er vier meiden op een rij verschijnen. Wie goed heeft opgelet, herkent haar zusje zo: aan haar blauwe ogen, haar jas met zakken, haar gele muts, haar krulhaar en haar schoenen met veters!

Met Joke van Leeuwen op het podium
Deze grappige peutervoorstelling is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Joke van Leeuwen dat in 2007 bekroond werd met De Gouden Penseel. Hoge Fronten bewerkte het ‘stapelverhaal’ tot een beeldende, muzikale en grappige familievoorstelling voor de allerkleinsten (2,5+). Joke staat in deze productie ook zelf naast actrice Sarah Jonker op het podium. En na de voor stelling gaat de zoektocht nog even door in de foyer.

Leuke filmpjes vooraf
Bij Heb je mijn zusje gezien? heeft Hoge Fronten leuke filmpjes ontwikkeld met fragmenten uit de voorstelling én leuke opdrachten voor jonge kinderen. Zo leert Joke van Leeuwen je muziek maken met je eigen lijf, leest Joke voor uit het boek ‘Heb je mijn zusje gezien?’ en leert actrice Sarah Jonker je op hilarische wijze veters strikken. Klik op het filmpje en ga aan de slag.

Creatieve workshop voor kinderen - Vrije Akademie Parkstad
Maak uw theaterbezoek compleet! Voorafgaand aan de voorstelling kunnen de kinderen voor €2,- deelnemen aan de creatieve workshop die wordt verzorgd door de Vrije Akademie Parkstad. De workshop begint 50 minuten voor aanvang van de voorstelling.