André Kuipers

André Kuipers

Op reis naar de toekomst

Terug naar UITagenda

Met een kleine stap naar het theater, maak je een reuzensprong de toekomst in!

Als astronaut van de Europese Ruimtevaartorganisatie ESA woonde en werkte André Kuipers 204 dagen in het internationale ruimtestation ISS. Na zijn vorige succesvolle tour keert hij terug naar het theater met een nieuw college voor jong en oud over het leven van een astronaut. Ook legt hij uit waarom ruimtevaart niet meer weg is te denken uit ons dagelijks leven en onze toekomst.

Zet jij straks jouw eerste stappen op de maan? Wanneer landen we op Mars? Vinden we buitenaards leven? Wie weet? Zeker is dat André Kuipers als geen ander over de toekomst van het reizen in de ruimte kan vertellen. Hoe het is om te wonen en te werken in gewichtsloosheid. Wat hij meegemaakt heeft in de ruimte. En welke enerverende tijd we met zijn allen tegemoet gaan.

De toekomst is spannend!
De maan wordt opnieuw bezocht, deze keer om er te blijven. Ruimtetoerisme voor de steenrijken krijgt een boost. En als het aan de filmindustrie ligt, wordt het internationale ruimtestation ISS zelfs het decor voor speelfilms. Intussen ontstaat er een nieuwe ruimterace. André Kuipers bespreekt het allemaal in zijn college. Zet een kleine stap naar het theater, en maak een reuzensprong de toekomst in!