PART

PART

Amos Ben-Tal/OFFprojects & Ragazze Quartet

Terug naar UITagenda

Een emotionele en filosofische reis door ruimte, beweging en klank.

PART is een spannende, nieuwe samenwerking tussen OFFprojects, het Ragazze Quartet en geluidsontwerper Salvador Breed. Een voorstelling waarin dans, de prachtige muziek van Beethoven en vooruitstrevende geluidstechnologie samensmelten tot een ‘immersieve’ zintuiglijke ervaring rond het thema leegte.

Wat blijft er achter als we iets terugtrekken of verwijderen? Wat komt er aan het licht als we het geheel ontrafelen en de individuele delen bekijken? Leegte wordt vaak geassocieerd met verlies, maar PART laat zien dat het ook nieuw potentieel kan betekenen - juist nu. Met Beethovens Strijkkwartet opus 132 als vertrekpunt spelen choreograaf Ben-Tal en het ensemble van tien topdansers en musici met de notie van leegte. De toeschouwers zitten zit rondom het speelvlak. Mede door de magische geluidscompositie van Salvador Breed, neemt PART je zo mee op een emotionele en filosofische reis door ruimte, beweging en klank.

Over de makers
OFFprojects is een collectief van voormalige dansers van Nederlands Dans Theater en Batsheva Ensemble rondom het werk van choreograaf en musicus Amos Ben-Tal. Het gezelschap staat bekend om zijn multidisciplinaire voorstellingen zoals Interval, 60 en Howl i.s.m. Spinvis.

Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. In 2017 won het kwartet de Operadagen Rotterdam Award voor “hun eigenzinnige muziektheatrale benadering.”

Salvador Breed creëert geluid, muziek en technologie voor live performances, modeshows, video-art en interactieve kunstinstallaties. Hij heeft onder andere gewerkt met o.a. Nanine Linning, Chanel en Red Bull.

Credits
Choreografie: Amos Ben-Tal
Muziek: Ludwig van Beethoven
Geluidsontwerp en compositie: Salvador Breed (4DSOUND)
Ragazze Quartet: Jeanita Vriens-van Tongeren, Annemijn Bergkotte, Rebecca Wise, Rosa Arnold
Dansers: Alex Blondeau, Luca Cacitti, Wolf Govaerts, Xanthe van Opstal, Adam Khazhmuradov, Aurélie Cayla