Kowrenne

Kowrenne

Terug naar UITagenda

Opening van de Breuker vastelaovend en het Kowrenne op de markt.

Aanvang 18.33 uur met als afsluiting een optreden van Danny Pouwels.

De oud-Prinsen van het CCH organiseren al sinds 1977 het ‘Kowrenne op d’r mert’. Op donderdag 16 februari 2023 zal voor de 45ste keer het Kowrenne plaatsvinden. Het Kowrenne is al jarenlang een bekend vastelaoves evenement in Hoensbroek en omstreken. Het zijn zes tot acht deelnemers, welke onder een “papier-maché” koe een aantal spellen afwerken. Hierbij kunt u denken aan een sprint, sjoepkarrenrace, hindernisbaan en “obstacle run”. Onder iedere koe zitten twee mensen die zo goed mogelijk hun best doen om te strijden voor de “sjnelste kow”. Diverse deelnemers werken een jaar lang aan een koe. Voor de mooiste koe is de trofee “sjoeënste kow