Happy in Holland

Happy in Holland

Terug naar UITagenda

Luchtige botsingen tussen een moeder en een dochter op de brokstukken van een Chinees-Indisch restaurant.

Voor restaurant Hong Kong is het doek gevallen. Het tijdperk is over. Weg is het eerste Hollandse uiteten, de eerste afhaal. Nooit meer babi pangang, foe yong hai of tjap tjoy op zondagavond. Maar wat is er gebeurd met de eeuwig glimlachende vrouw die je witte bakjes meegaf vanachter de toonbank? En met haar lieve dochtertje, dat er altijd vrolijk kroepoek stond in te pakken?

Regisseur Char Li Chung en schrijvers Sun Li en Tjyying Liu zijn restaurantkinderen van het eerste uur. Op de brokstukken van het Chinees-Indische restaurant Hong Kong gaan ze samen op zoek naar de wortels van hun bestaan. Zo doorbreekt in Happy in Holland de volwassen dochter Happy het stilzwijgen. Wie is haar moeder eigenlijk? Wat wilde ze van het leven? Wie zou haar ideale dochter zijn geweest? Wat volgt is een aaneenschakeling van luchtige botsingen tussen moeder en dochter, waarin we alles te horen krijgen, maar het meeste onuitgesproken blijft.

Credits
Tekst: Sun Li en Tjyying Liu
Regie: Char Li Chung
Spel: Charlotte Ha, Mei Ling Wan-Im
Een voorstelling van: Via Rudolphi Producties, Theater Bellevue en ROSE stories

Over de makers
Sun Li schreef De zoetzure smaak van dromen (2016). Daarnaast is ze hoofdauteur van Bedtijdverhalen voor Rebelse meisjes - 100 bijzondere Nederlandse vrouwen (2021).

Tjyying Liu is theatermaker, schrijver en performer. Sinds zijn afstuderen aan de Toneelacademie Maastricht werkt hij aan diverse theaterproducties en korte films, waaronder zijn voor een Gouden Kalf genomineerde scenariodebuut ZUCHT.

Char Li Chung is regisseur. Ook hij studeerde af aan de Toneelacademie Maastricht. Hij maakte voorstellingen bij Frascati Producties en Toneelgroep Oostpool, waar hij per 2021 een van de huisregisseurs werd. Hij werd tweemaal genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs: voor Don Caravaggio (2019) en voor Bij jou begin ik (2018).