Falcon Lake

Falcon Lake

Terug naar UITagenda

De dertienjarige Bastien reist met zijn jongere broertje en moeder naar een huisje aan een meer op het platteland van Quebec. Ze brengen er de vakantie door met het gezin van haar moeders beste vriendin. Bastien is onder de indruk van de zestienjarige dochter Chloé, die ongegeneerd humeurig is en zich liefst onttrekt aan het toezicht van de volwassenen. Ondanks het leeftijdsverschil, is Chloé gecharmeerd van Bastien en nodigt ze hem uit op feestjes.

Ze geniet ervan hem bang te maken met verhalen over het kind dat op mysterieuze wijze omkwam in het Falcon Lake waar ze met Bastien gaat zwemmen. Het gerucht gaat dat de geest van het kind nog steeds in deze wateren rondwaart. Bastien, inmiddels verliefd op de wereldwijze Chloé, is bereid om zijn angsten te overwinnen en haar hart te veroveren.

De Canadese actrice Charlotte Le Bon weet in haar tedere regiedebuut de sfeer van een lange landerige zomervakantie waarin van alles maar ook niets gebeurt uitstekend te treffen. Sfeerrijk gefilmd op analoog is dit wonderbaarlijk verhaal een bijwijlen poëtische en mysterieuze exploratie van seksualiteit en verliefdheid, die zowel jong als oud zal bezweren.

Falcon Lake is een prachtfilm.