Pianoconcert: A Thousand Keys and more

Pianoconcert: A Thousand Keys and more

Terug naar UITagenda

SCHUNCK Muziek en Dans presenteert op zaterdag 11 februari groots pianoconcert: A Thousand Keys and more.

Op zaterdag 11 februari 2023 vindt van 15:00 uur tot 16:00 uur een leerlingenconcert plaats in het Glaspaleis in Heerlen. Dit toetsenorkest is samengesteld uit circa 35 cursisten welke de piano, elektrische piano, keyboard, klavecimbel, fluit, sax, viool en cello zullen spelen. Coach Fons van der Linden heeft de arrangementen geschreven en zal het orkest dirigeren.

10 piano's en meer!
Waar het voor blazers en strijkers heel gewoon is om in grotere bezetting samen te spelen, is dit voor toetsenspelers minder gebruikelijk. Vaak spelen pianisten alleen, met tweeën - quatre-mains - óf samenspelend met en begeleidend aan andere instrumenten. SCHUNCK Muziek en Dans stimuleert samenspel tussen cursisten en heeft haar jaarlijks terugkerende pianoconcert daarom uitgebreid naar een toetsenorkest. De kern van het orkest bestaat uit maar liefst 10 piano's.

Geniet van prachtige klanken
Gezamenlijk zullen de cursisten drie stukken presenteren over de thema's water en beweging én ‘een dag uit het leven van’. Aan bod komt onder andere muziek van Daniel Hellbach, ‘Hectic Day’ en ‘Walking in the Rain’, Morton Feldman, ‘Twenty Bus Stops’, en Edvard Grieg, ‘Morgenstimmung’.

Reserveer hier je stoel voor 11 februari.