Waylon

Waylon

Gewoon Willem

Terug naar UITagenda

Dit programma is volledig Nederlandstalig - tenzij er speciale verzoeken zijn!

Gewoon Willem. Een oer-Hollandse naam. Een naam voor een koning, maar ook voor één van Nederlands grootste muzikale talenten, die zijn naam veranderde in Waylon. In Gewoon Willem trakteert Waylon op zijn nieuwe liedjes - in zijn moerstaal - en eert hij de muziek die hem zo geholpen heeft in het leven. Van Robert Long tot Andre Hazes, alle grote Nederlandstalige zangers van de afgelopen 75 jaar komen in Gewoon Willem voorbij.

Jarenlang zag Waylon het als zijn persoonlijke missie om country naar Nederland te halen. Met verve bracht hij het in het zuiden van Amerika ontstane levenslied naar de Lage Landen. Met als één van de hoogtepunten; een tweede plek op het Eurovisiesongfestival met het nummer Calm after the Storm.

Gewoon Willem
Gaandeweg lijken de Lage Landen Waylon steeds beter te passen. Uiteindelijk is hij ook ‘Gewoon Willem’, een man uit de Apeldoornse klei getrokken! Daar ligt dan ook de basis van zijn eigen levenslied. Al die jaren zong hij dit in een andere taal maar dat vindt hij niet langer nodig. Samen met de dichters van IOS (Is Ook Schitterend) en poëet Han Kooreneef schreef hij prachtige Nederlandse teksten op mooie melodieën. Simpel en diep. De nummers zijn te beluisteren op zijn nieuwste album met de toepasselijke naam Gewoon Willem. Een album dat om uitleg vraagt. En dat doet Waylon met liefde in de theatershow Gewoon Willem.