Maiden uniteD: 1980

Maiden uniteD: 1980

Terug naar UITagenda

1980 is een show met vele muzikale hoogtepunten, Engelse humor en een beetje chaos, zoals we dat van Maiden uniteD gewend zijn.

Er zijn maar weinig bands die de muziek van hun helden zó goed spelen, dat zij soms vergezeld worden door de originele bandleden. Maiden uniteD is dan ook geen doorsnee coverband van Iron Maiden. De band zet een pakkende show neer met de muziek van hun idolen in nieuwe arrangementen en gespeeld met louter akoestische instrumenten door bekende artiesten uit het genre.

In 1980 gaat Maiden uniteD terug naar het jaar waarin Iron Maiden ontdekt werd in Londen. In een paar maanden tijd in 1980 groeide de heavy metalband uit tot een van de meest toonaangevende en inspirerende bands in de wereld van punk, rock en hardrock.

Met originele band- en crewleden
Om de uitvoering in Kerkrade te perfectioneren heeft Maiden uniteD de gitarist van het eerste uur Dennis Stratton (Iron Maiden) uitgenodigd om centraal te staan in deze show. Ook het geluid zal verzorgd worden door een crewlid van het eerste uur: Doug Hall, de geluidsman die vanaf 1980 gedurende twee decennia actief was voor Iron Maiden, is er bij in Kerkrade. Als extra toetje zal ook roadie ‘Loopy’ zijn bijdrage leveren aan de show. “Dichterbij 1980 kunnen we niet komen met Doug aan de sounddesk, Dennis als muzikale spil in ons midden en de verhalen van Loopy als kers op de taart erbij”, aldus Joey Bruers, bandleider van Maiden uniteD.