Flip Noorman zingt Tom Waits

Flip Noorman zingt Tom Waits

(in het Nederlands)

Terug naar UITagenda

Flip zingt Waits… Hijs dat vod!

In de afgelopen jaren bouwde Flip met zijn band de Noormannen een reputatie op als vreemde eend in de bijt. Debet hieraan zijn de creatieve arrangementen, scherpe, soms vervreemdende teksten en hele stukken onheilspellend spoken word. Als je ze dan toch ergens mee moest vergelijken? Ja, dan is het met Tom Waits.

Het was dan ook wachten totdat Noorman na zijn succesvolle tournee met het werk van Leonard Cohen zijn andere grote held zou eren. “Tom Waits heeft een stem die klinkt alsof hij geweekt is in een vat bourbon, maandenlang uitwaaide in een rokerij en dan naar buiten is gebracht om met een wagen te overrijden”, aldus Daniel Durchholz.

Prachtige vertalingen
Flip Noorman zingt Tom Waits wordt een avond waar Noorman op zijn eigenzinnige manier de dronken pianoballades en het dumporkest naar het theater brengt. Hij bewees al een begenadigd vertaler van het werk Cohen te zijn; in dit programma doet hij er nog een schepje bovenop en zal alles in het Nederlands te horen zijn.