Ben L'Oncle Soul

Ben L'Oncle Soul

Terug naar UITagenda

De Franse soulman brengt zijn gouden stem met een vleugje jazz, pop en reggae naar Heerlen.

Ben l’Oncle Soul brak wereldwijd door met Seven Nation Army, zijn cover van The White Stripes. Zijn warme en dansbare retro soul-reggae versie van de moderne rockklassieker werd ook in ons land een hit. Dit jaar bevestigde Ben zijn status als wereldster met Rihanna’s Stay. "C’est juste une reprise incroyable", schrijft een fan. En daar zijn wij het helemaal mee eens!

Oncle Ben of Ben L’Oncle Soul is een pseudoniem voor Benjamin Duterde. De zanger uit het Franse Tours debuteerde in 2009 bij Motown France met een mix van eigen werk en soul-/reggae versies van hits van Gnarls Barkley, Spice Girls, Aqua, Katy Perry en dus dat iconische nummer van The White Stripes. Moeiteloos rekt Ben de grenzen op tussen R&B en hiphop met in het ene nummer een vleugje jazz, dan weer wat meer pop, reggae of soul.

Ben
Sinds Addicted to You in 2020 met alleen eigen composities laat Ben steeds vaker het alter ego ‘Uncle’ dat hij ontleende aan het bekende rijstmerk Uncle Ben, achter zich en staat hij ijzersterk op het podium als Ben. Zo ook met de nummers van zijn nieuwste album Red Mango met die ‘incroyable’ cover van Rihanna. Zie zijn laid back, jazzy en soulvolle reggae-stijl gerust als een hommage aan zijn carribean roots en muzikale helden, van Method Man tot Lauryn Hill via de Wu Tang Clan, Robert Glasper's jazz en de R&B uit de jaren 90 van Usher, TLC, Maxwell en Aaliyah.

1