Hold your Horses

Hold your Horses

De Dansers & Theater Strahl Berlin (vanaf 14 jaar)

Terug naar UITagenda

Een dansconcert over het verlangen naar houvast.

Hold Your Horses gaat over de drang om je aan iets of iemand vast te houden, in een wereld die steeds ongrijpbaarder wordt. Zes performers brengen deze voorstelling tot leven met een spectaculaire, acrobatische en tegelijk sensitieve bewegingstaal. Als één lichaam bewegen zij in een onafgebroken flow, voortgestuwd door de live muziek van Guy Corneille vol meeslepende gitaarstukken en aangrijpende songs.

De Dansers vertellen hun verhaal met twaalf handen (inclusief bijbehorende lijven) en een paar gitaren. We zien handen vastpakken, misgrijpen, aanraken, wegvliegen, neervallen en aan gitaarsnaren plukken. We zien hartstocht en afstand. Het verstrijken van de tijd, vastgezet in een strak ritme. We zien mensen, soms dichtbij elkaar, soms eindeloos ver verwijderd. We zien geen paarden, al voelen we ze wel. We zien niet de grillige wereld waar we maar geen grip op krijgen, maar we voelen hem wel door onze vingers glippen.

Over de makers
De Dansers is een Utrechts gezelschap van dansers en muzikanten, onder leiding van choreograaf/danser Josephine van Rheenen en componist/muzikant Guy Corneille. Zij maken ‘dansconcerten’, die inspireren tot lijfelijkheid en persoonlijke verbinding. Theater Strahl Berlin Strahl is in 1987 opgericht als onafhankelijke theatergroep in Berlijn en produceert hedendaagse dansvoorstellingen voor een jong publiek.