Nobody Knows

Nobody Knows

Terug naar UITagenda
Ter gelegenheid van de release van Broker halen we een eerdere film van regisseur Hirokazu Koreeda terug. Beide speelfilmskunnen gebruikt worden als antigif tegen de hedendaagse polarisatie. Nobody Knows vertonen we slechts twee keer, dus wees er op tijd bij.


Vier kinderen leiden samen met hun moeder een rustig leventje in een kleine flat in Tokyo. Ze hebben elk een andere vader en zijn nooit naar school geweest. De eigenaar van de flat weet zelfs niet van het bestaan van drie onder hen. Op een dag verdwijnt hun moeder. Ze laat wat geld achter en een briefje voor het oudste kind waarin ze vraagt om voor zijn broers en zussen te zorgen.

Het leven van de kinderen krijgt een nieuwe wending. Aanvankelijk slagen de kinderen erin om met eigen regels in hun wereldje te overleven. Maar wanneer ze geconfronteerd worden met de buitenwereld, komt een einde aan deze fragiele evenwichtsoefening.

Nobody Knows is gebaseerd op een werkelijke gebeurtenis in Tokio, maar de details van het verhaal zijn fictief. De sterke band tussen de vier kinderen, het verlangen naar hun moeder en de uitzichtloze situatie maken van Nobody Knows een even intieme als aangrijpende film. Voor zijn rol als de oudste zoon Akira werd de dertienjarige Yûya Yagira toendertijd in Cannes bekroond als beste acteur.

Onder toeziend oog van regisseur Hirokazu Koreeda vertonen we de nieuwe restauratie. Nobody Knows is een filmjuweeltje dat je na bijna twintig jaar weer op het witte doek van de Royal Theater kunt (her)ontdekken.