The Legends ft. Michael Varekamp

The Legends ft. Michael Varekamp

Helden van Toen & Nu

Terug naar UITagenda

Zanger/ trompettist Michael Varekamp en toetsenist Wiboud Burkens vormen samen al jaren het kloppend hart van The Legends. In hun tiende avondvullende theaterprogramma nemen zij het publiek mee in een eigenzinnige tocht langs hun helden in de betoverende muziektheatervoorstelling: Helden van Toen.

Kleurrijke personages die een constante inspiratiebron vormen in het oeuvre van The Legends spelen in deze muzikale voorstelling de hoofdrol: Chansonnière Tess Merlot zwijmelde als kind bij de films van Walt Disney, Wiboud Burkens leefde voor de soul van Stevie Wonder en Michael Varekamp droomde ervan in de voetsporen te treden van zijn eerste zwarte rolmodel, Louis Armstrong. We hebben nu eenmaal allemaal helden nodig. Fenomenen als Jacques Brel, Frank Sinatra, Ramses Shaffy, Doris Day, Toon Hermans, Picasso, Karel Appel, Spike Lee en Mohammed Ali voorzien het leven elke dag opnieuw van een gouden randje.

Theaterlegende Karel de Rooij
The Legends omringen zich ook in dit programma weer met topmuzikanten die hun sporen ruimschoots verdiend hebben op de internationale podia. Evergreens zoals ‘Love Me Tender’, ‘One for My Baby’ en ‘Ne me quitte pas’ zullen dan ook zeker niet ontbreken in dit spetterende programma. Speciaal voor deze jubileumvoorstelling slaan zij de handen ineen met regisseur en theaterlegende Karel de Rooij die eerder samenwerkte met Percossa en de Ashton Brothers. Deze daagde hen uit om meer dan ooit zichzelf te laten zien in dit meeslepende persoonlijke programma.

In de pers
‘The Legends raken je in je ziel!’ ★★★★ Theaterparadijs

‘Michael Varekamp has an astonishing sound and beautiful phrasing to the honor and glory of jazz’ ★★★★ Le Monde, Paris

Het Nationaal Theaterweekend: theater is dichterbij dan je denkt!
Iedereen is tijdens het Nationale Theaterweekend welkom om tegen een mooie prijs te komen genieten van alles wat het theater te bieden heeft. Wat er op het programma staat? Dat hebben we hier allemaal voor u op een rijtje gezet. Alle genres van jeugdtheater tot toneel, van dans tot klassiek en popmuziek, komen aan bod. Het Nationaal Theaterweekend vond voor het eerst plaats in 2016 en was direct een succes. Het doel van dit landelijke evenement is om heel Nederland kennis te laten maken met het theater en te laten zien hoe leuk, mooi, waardevol, ontroerend, grappig of fijn theater kan zijn.

Het Nationaal Theaterweekend is er voor jong en oud, vaste of nieuwe bezoeker! De ingrediënten zijn eenvoudig: iedere voorstelling kost € 10,- en daarnaast zijn er ook nog rondleidingen in Theater Kerkrade. Daarmee is dit jaarlijkse theaterevenement een unieke belevenis voor iedereen.