Rober Duijff

Rober Duijff

Bluesnight

Terug naar UITagenda

Robbert Duijff brengt zijn muziek puur, oprecht en vol passie… Je herkent hem en zijn muziek in dit verhaal over Gospel-Blues: “De term gospelmuziek ontstond waarschijnlijk in de jaren 20. Op de katoenvelden was het voor de slaven niet toegestaan om met elkaar te praten, zingen mochten ze echter wel. Zo ontstonden liederen van hoop en bemoediging, ze werden verrijkt met ritmische invloeden uit de blues.

Gospelmuziek wordt gekarakteriseerd door geïmproviseerde, verhalende passages en extravagante expressiviteit. De overdracht van gevoelens, de eigenheid van de zanger, zijn durf om zich bloot te geven dankzij de herkenning en ondersteuning van de toehoorders, dat is wat gospel-bues in zijn puurste vorm inhoudt. Dat is ook wat gospel-blues onderscheidt van andere muziekgenres, het roept een gemeenschapsgevoel op en zorgt voor verbinding.”

In een mix van old school delta-blues, Brits-Amerikaanse folk revival en gospel-blues, vertelt hij zijn verhalen samen met zijn gitaar. Zijn gitaarspel wordt gekenmerkt door een typische vroege fingerpicking stijl met een slide in open en standaard stemmingen. Zijn stem is rouw, oprecht en vol overgave. Door vanuit zijn hart te spelen en zingen, maakt hij een diepe verbinding met zijn publiek.

Een verbinding die juist in deze tijd zo belangrijk is!

Zijn laatste release Change Myself komt uit op 26 maart 2023 en is een combinatie van solo-werk en gastmuzikanten. De nummers op de plaat is een mix van traditionals en gospel blues nummers, maar zeer zeker ook eigen werk zoals we dat gewend zijn van hem.

Robbert speelde veel shows als soloartiest, duo en met een band maar de boodschap was en blijft altijd hetzelfde: “Muziek vanuit het hart als heler en verbinder".