Guxim | Expositie

Guxim | Expositie

Arijan Zymeraj

Terug naar UITagenda

Op vrijdag 27 januari om 19:30 uur opent ‘PAND de expositie ‘Guxim’. 'Guxim' is Albanees voor 'moed'. Jezelf durven maar ook kunnen zijn is iets wat volgens fotograaf Arijan Zymeraj (Heerlen, 1998) gevierd moet worden. In Kosovo is de mogelijkheid hiertoe echter niet vanzelfsprekend. Zo ervaart de queercommunity aldaar dagelijks een gebrek aan acceptatie.

Arijan documenteerde een jaar lang deze Kosovaarse queergemeenschap die pleit voor liefde, respect, kunst en cultuur. Als we de nacht ingaan toont de gemeenschap haar ware gezicht door middel van mode, make-up of welke uitdrukkingsvorm dan ook. Zij laat haar ware aard zien, tijdelijk vrij van enig vooroordeel, die Arijan op intieme wijze heeft weten vast te leggen door zich onder te dompelen in deze haast ondergrondse gemeenschap.

De expositie is te zien op de nieuwe locatie van ‘PAND aan de Dautzenbergstraat 10a in Heerlen. Naast de opening op vrijdag 27 januari is de expo elke zaterdag en zondag geopend van 13.00 tot 18.00 uur. ‘Guxim’ loopt tot 26 maart.