Beth & Flo

Beth & Flo

Niet wat je denkt

Terug naar UITagenda

“Ze bewijzen dat klassieke muziek helemaal niet doods en stoffig is… Virtuoos pianospel… prachtig gezongen.” - Theaterkant

In Niet wat je denkt bestormen Beth & Flo de theaterzalen met absurdistische scènes, virtuoos pianospel en sprankelende samenzang. Dit veelbelovende cabaretduo stort klassieke muziek over je heen en maakt theater zoals je niet eerder zag. Want, Waarom zou je niet gewoon eens Rachmaninov spelen met een prei in je binnenzak?

Beth & Flo (Elsbet Remijn en Claudette Verhulst) stonden in 2020 in de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Beiden zijn opgeleid als klassiek pianist aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, waar ze ontdekten graag samen op het podium te staan. Als pianoduo viel het tweetal al snel op en speelden zij in zo’n beetje alle grote concertzalen in het land. Gewapend met een sloophamer breken zij nu in het theater alle muren af. De muren van het studeerkamertje waar ze urenlang, jarenlang, eindeloos etudes en fuga’s van Bach hebben geoefend. De muren van die hele klassieke concertwereld waarin ze gevangen zitten. Ze willen eruit! Ver weg van de gebruikelijke regels in de wereld waar ze vandaan komen, ver weg van de tradities. “Vrolijk, levendig en met aanstekelijk enthousiasme”, aldus Theaterkrant.