Kruimeltje de musical

Kruimeltje de musical

(vanaf 6 jaar)

Terug naar UITagenda

Kruimeltje is terug in een gloednieuw jasje! Een hartverwarmende familiemusical voor jong en oud over het volgen van je dromen.

Het oer-Hollandse avontuur van Kruimeltje is al bijna 100 jaar een van de meest populaire kinderverhalen. Na de films komt Kruimeltje live naar Heerlen in een compleet nieuwe feel-good familiemusical, gebaseerd op de klassieker van Chris van Abcoude. Een hartverwarmend verhaal over een jongetje, dat samen met zijn vriendinnetje Keesie op zoek gaat naar zijn familie en zijn plek in de wereld.

Het verhaal
Door de besneeuwde straten ergens in Nederland zwerft Kruimeltje; een vrolijke en ondeugende straatjongen van 10 jaar. Hij is helemaal alleen, op zoek naar zijn vader en moeder. Het enige dat Kruimeltje van zijn ouders heeft is een medaillon, met hun portretjes erin. Ondanks alles blijft hij positief en loopt hij zingend en fluitend door de straten.

Dan ontmoet Kruimeltje Keesie, een stoer meisje dat maar al te graag mee op avontuur gaat. Bij kruidenier Wilkes vindt hij, samen met zijn vriend Noor de straathond, eindelijk een echt thuis. Wat schetst zijn verbazing? Zijn vader en Wilkes blijken oude jeugdvrienden te zijn geweest! Zou Wilkes kunnen helpen bij het vinden van zijn vader? Zou hij dan eindelijk niet meer op straat hoeven te leven? Als het eens zo simpel zou kunnen zijn...