Wim Helsen

Wim Helsen

Niet mijn apen, niet mijn circus

Terug naar UITagenda

Luister, Wim lijkt iets te zeggen!

Wat heeft de wereld nodig? Wat heeft een mens nodig? Wat hebt u nodig? Het zijn eenvoudige vragen, die Wim Helsen in zijn show in Theater Heerlen stelt. Eenvoudige vragen vragen volgens Wim echter om ingewikkelde antwoorden. Dat treft - Wim Helsen bulkt van radicale, geheimzinnige en willekeurige antwoorden. Hij deelt die graag met u - omdat hij uw vriend is. Uw eerlijke, echte, beste vriend…

In de pers
"Vervreemdend? Zeker. Maar het knappe van Helsen is dat hij desondanks continu de aandacht weet vast te houden. Hij is dan ook een buitengewoon sterke performer. Niemand kan met zoveel sjeu de foutcode op een verkeersboete voordragen." ★★★★ - Trouw

"De psychologische ondergrond is een sterke toevoeging aan Helsens unieke stijl van cabaret maken. Maar het aantrekkelijkst aan zijn show is het escapisme dat hij biedt. Het is zalig om in tijden van pandemie en oorlog zo’n volstrekt andere wereld te worden binnen getrokken. Wim Helsen slaagt daarin, met zijn hersenspinsels, zijn malle dansjes op luide muziek, en zijn uitleg waarom de ‘i’ de vrolijkste van alle letters is." ★★★★★ - De Volkskrant