Macri

Macri

‘What We Believe’ album release Show

Terug naar UITagenda

De uit Sicilië afkomstige broer en zus Laura en Roberto Macrì delen hun grote liefde voor muziek en songwriting. Na succesvolle carrières als solist touren ze in 2023 voor het eerst samen langs de internationale poppodia met de muziek van hun nieuwe album What we believe. Een pareltje waarop hun klassieke roots op een sublieme wijze samenkomen met de muziek van vandaag.

Van Andrea Bocelli tot MaYaN
Sopraan Laura Macrì is een van de meest talentvolle operazangeressen uit Italië. Op 20-jarige debuteerde zij in Puccini’s La Bohème. Sindsdien tourt zij over de hele wereld, was zij lid van vocal ensemble Le Div4s en trad zij regelmatig op met Andrea Bocelli. Haar droom om klassieke muziek te combineren met andere genres maakt zij waar als leadzangeres van de sympfonische metalband MaYaN.

In 2017 kwam haar eerste soloalbum getiteld Terra uit; een mooie mix van klassiek en pop. Laura schreef de muziek voor dit album samen met haar partner Mark Jansen (Epica/MaYaN). What we believe is haar eerste duo-project met haar broer Roberto. Hij is geschoold als klassiek pianist, studeerde af als jazzpianist en verschoof zijn focus naar computermuziek en audio-productie. Hij is producer, arrangeur en songwriter voor diverse artiesten en staat samen met Laura op het podium als lid van MaYaN.

Publieksreacties
Ook in 2018 was Laura Macri al te gast in onze INGzaal. Het publiek waardeerde haar concert met een 9,0 en liet o.a. deze mooie reactie achter:

"Een zeer leuke voorstelling met veel afwisseling. Opera, klassiek, pop en zelfs metal (met grunt!). Ruimte voor een lach en een traan. We hadden nog niet eerder van Laura Macri gehoord en we zijn naar deze voorstelling gegaan om 'uit te proberen'. Dit bleek weer een verborgen parel te zijn. Een hele leuke verrassing was dat Mark Jansen mee heeft gespeeld! Een oud nummer van After Forever waarin Mark heeft gegrunt, heel tof! En de tweede zangeres die drie nummers heeft meegezongen was ook heel erg goed. We hebben een toffe avond gehad."