philharmonie zuidnederland

philharmonie zuidnederland

Klassiek dat klinkt als een klok

Terug naar UITagenda

Sprankelend en avontuurlijk

‘Muziek maken is als spreken tot het publiek, maar dan in tonen en klankkleuren’, zei Mario Brunello toen hij vier jaar geleden bij philharmonie zuidnederland voor het eerst dirigeerde. Zijn concerten sindsdien staan bekend als sprankelend en avontuurlijk.

Deze Italiaanse “topcellist en dirigent” (Eindhovens Dagblad) leidt het orkest in Prokofievs van jeugdige overmoed bruisende Klassieke Symfonie. Vervolgens soleert Brunello zelf in Russische operamuziek van Shchedrin en Haydns flitsende Eerste Celloconcert “Heerlijk strak, levendig, homogeen en veerkrachtig” omschreef het Eindhovens Dagblad Brunello’s benadering van Haydns symfonieën. Zijn Symfonie nr. 101 zal ongetwijfeld klinken als een klok!

Aanbod
Dirigent & solist:
Mario Brunello
Prokofiev / Symfonie nr. 1 ‘ Klassieke’
Haydn / Celloconcert nr. 1
Shchedrin / Qaudrille uit ‘ Not love alone’
Haydn / Symfonie nr. 101 ‘ De Klok’

Inleiding: Toine Sporken