Erik of het klein insectenboek

Erik of het klein insectenboek

(vanaf 8 jaar)

Terug naar UITagenda

Een geremixte versie van Godfried Bomans’ klassieke kinderboek.

Erik of het klein insectenboek is een spectaculaire roadmovie-voorstelling vol muziek, dans en een geweldige cast. Een must-see voor de hele familie. Je komt ogen en oren te kort in dit tijdloze verhaal over Erik Pinksterblom, een fantasierijk jongetje dat verlangt naar iets bijzonders.

Gekrompen tot het formaat van een vlieg komt Erik terecht in stadspark de Wolleweide. Hij beleeft bizarre avonturen tussen grassprieten die hoger zijn dan flatgebouwen. In deze wonderlijke wereld lijken de insecten verdacht veel op mensen. Zo ontmoet Erik bekakte wespen. Hij danst met de hiphophommel en hij slaapt in een slakken-Airbnb. Gaandeweg ontdekt Erik steeds meer dat de insecten grote moeite hebben met overleven. Overal ligt afval en mensen spuiten pesticiden. Kan Erik zichzelf en de insecten uit deze grote problemen redden?

Actuele thema’s
Erik of het klein insectenboek is een visuele en muzikale familievoorstelling van Noël Fischer en tekstschrijver Jibbe Willems. Met een geweldige cast en dansers van IRC – Illusionary Rockaz Company. Na de voorstelling is in de foyer van alles te beleven rondom de thema's die in de voorstelling terugkomen zoals klimaatverandering, bijensterfte en zwerfafval.

De makers
Tekst: Jibbe Willems
Regie: Noël Fischer Choreografie: Shailesh Bahoran
Spel: Hein van der Heijden, Billy de Walle, Esther Scheldwacht, André Dongelmans, Emma Vermeulen & Soumaya Ahouaoui
Dans: dansers van IRC – Illusionary Rockaz Company, Liam McCall, Deion Holwijn, Marchano Sarijoen